Recepten

RSS

Matcha Latte Recept - Een Nieuwe Twist aan Je Matcha Ritueel

Foto van een kopje matcha latten

Matcha latte, een heerlijke en stimulerende drank vol met antioxidanten. Je hebt voor dit Matcha latte recept te maken eigenlijk maar 2 ingrediënten nodig. Je kunt vast wel raden welke... Melk en... Matcha!

Wat is Matcha Latte?

Matcha met melk, ook bekend als "matcha latte," is een zijdezachte drank die wordt gemaakt door matcha thee te mengen met warme melk. Het resultaat is een heerlijke groene thee latte met de diepe, aardse smaak van matcha en de romige textuur van melk. Deze combinatie van smaken creëert een harmonieus huwelijk van verkwikking en comfort.

Zelf matcha latte kunnen maken is een heerlijke tractatie in je recepten arsenaal. Misschien wel de lekkerste die je met matcha kunt maken. Het is stimulerend, smakelijk, zoet, en is de perfecte drank om bijvoorbeeld een koude avond mee door te komen als je iets warms nodig hebt.

Ook is dit matcha melk recept de perfecte manier om je dagelijkse portie Matcha binnen te krijgen als je gewoon niet zo'n fan bent van het drinken van Matcha als pure thee. Dat kan!

Het is ook een gezond alternatief voor koffie omdat ook in Matcha, zoals je waarschijnlijk wel weet, cafeïne zit, maar dan zonder van de vervelende bijeffecten van koffie.

Ook kun je experimenteren met het toevoegen van andere ingrediënten bij de matcha melk. Een Matcha latte maken kan namelijk ook heerlijk met kaneel, ahornsiroop nootmuskaat, gemalen gember, of plantaardige melk.

Een Matcha latte is het perfecte drankje om jezelf een opkikker te geven of als vervanger voor Matcha thee, als je dat minder lekker vindt.

Matcha Recept Bereiding

Stap 1: Verwarm de (plantaardige) melk in een sauspan op middelhoog vuur tot het heet is. NB! Je kunt de melk uiteraard ook opwarmen in de magnetron als je dat makkelijker vindt.

Stap 2: Af en toe roeren.

Stap 3: Voeg het warme water bij de Matcha poeder in een kom en meng goed met een Matcha klopper. Dit moet apart gedaan worden omdat de Matcha thee niet goed te kloppen is in melk. In water een stuk makkelijker zonder dat je klontjes krijgt.

Matcha Pasta bereiden

Stap 4: Breng de matcha pasta zo nodig nog over naar een mok of kopje.

Stap 5: Voeg de melk toe bij de matcha pasta.

Mlek toevoegen aan matcha pasta

Stap 6: Roer goed door en serveer het warm.


Extra tips:

Voel je vrij om je favoriete plantaardige melk te gebruiken. Matcha latte maken kun je ook met Sojamelk, dat is onze favoriete keuze voor dit recept, hoewel we het ook erg lekker vinden met amandelmelk of kokosmelk.

Experimenteer met de verhoudingen van matcha, melk en zoetstof om de perfecte smaak te vinden die bij jou past.

Je kunt ook wat cacaopoeder of kaneel bovenop je Matcha Latte strooien voor extra smaakdimensie.

Je kunt de eventuele ahornsiroop vervangen door elk ander soort zoetstof, of laat het gewoon weg als je dat niet wilt.

Vanille-extract en gemalen kaneel zijn optioneel, maar geven de Matcha latte een geweldige smaak.

Als je het niet op wilt geven tijdens de zomer, kun je dit heerlijke matcha recept ook met wat ijs serveren als het buiten echt warm is.


Woman drinking matcha

Wat is Matcha?

Matcha wordt gemaakt door het hele theeblad te malen tot poeder. Op die manier consumeer je het hele blad, dat ongeveer 10 keer meer voedingsstoffen en antioxidanten bevat dan gewone groene thee, en het is uiteraard rijker aan smaak.

Hoe lang blijft deze Matcha latte goed?

Je kunt de restjes (als je die hebt!) in een luchtdicht container in de koelkast bewaren voor 2-3 dagen. Wel is aan te raden om het op te warmen in de magnetron of in een sauspan tot het warm is.

Kan ik een Matcha latte maken zonder zoetstof?

Natuurlijk! Voor een gezondere versie van dit recept kun je gewoon de zoetstof weglaten of 1 of 2 dadels blenden met de plantaardige melk die je gaat gebruiken. Een andere optie is om gezoete plantaardige melk te gebruiken of zelfs specerijen zoals nootmuskaat, gemalen gember, kruidnagel, kardemom, etc. toe te voegen.

Matcha Melk en Onze Webshop

Bij onze webshop bieden we hoogwaardige Japanse matcha thee, matcha latte maken gaat hiermee perfect. Onze matcha wordt zorgvuldig geselecteerd en geïmporteerd uit Japan, en we staan garant voor de versheid en kwaliteit van onze producten. Als je nog geen matcha hebt om mee te experimenteren, bekijk dan onze producten of bestel een sample zodat je het eerst kunt testen!

Daarnaast bieden we ook matcha accessoires, zoals matcha kommen en kloppers, die je kunt gebruiken om de authentieke matcha melkervaring te creëren. Ons doel is om je te helpen genieten van de rijke smaak en traditie van Japanse matcha thee, of je nu een ervaren matcha liefhebber bent of net begint te ontdekken wat matcha te bieden heeft.

Conclusie

Een matcha latte maken is niet alleen heerlijk genieten van de smaak, maar ook een geweldige manier om te genieten van de voordelen van matcha thee. Met onze hoogwaardige Japanse matcha thee kun je een perfecte matcha latte maken die je smaakpapillen zal verrukken. Of je nu kiest voor een vleugje honing of ahornsiroop, of je latte puur wilt houden, met de juiste matcha thee ben je verzekerd van een smaakvolle ervaring. Dus waar wacht je nog op? Probeer onze matcha thee en maak je eigen matcha latte voor een heerlijke traktatie.

Hey Matcha Recept - Hey Matcha Pannenkoeken Met Ahornsiroop en Boter

Dit Matcha recept heeft ons hart weten te veroveren (en ook onze buik!). Een heerlijke combinatie door de umami van onze Hey Matcha met heerlijke ahornsiroop.

Hey Matcha Recept - Matcha Groene Thee Suiker Body Scrub

Hey Matcha Body Scrub

We gaan het voor dit Matcha recept een keer anders doen dan normaal.

Matcha is een fantastische thee. En ook is Matcha voortreffelijk te gebruiken in eindeloos veel keukenrecepten; van cakes tot in afvalshakes en Matcha latté's. Dat wist je misschien al.

Wat je waarschijnlijk nog niet wist, is dat Matcha ook zeer effectief gebruikt wordt in schoonheidsproducten! Matcha doet het bijzonder goed in gezichtscrèmes, lotions en zelfs body scrubs.

Deze zijn allemaal te verkrijgen bij schoonheidszaken in het hogere segment. Maar niet voor elke schoonheidsbehandeling hoef je de hoofdprijs te betalen. In deze blog post gaan we namelijk aan de slag met het maken van een heerlijke Matcha suiker body scrub!

Dit keer anders dan normaal dus, niet een recept om op te eten (maar wel om heerlijk van te genieten!) En als klap op de vuurpijl is het misschien ook nog wel het makkelijkste recept dat we tot nu toe hebben gemaakt. Als je al Matcha in huis hebt kun je hoogstwaarschijnlijk zonder een extra trip naar de supermarkt, gelijk aan de slag en vanavond nog lekker genieten.

Klaar om je huid eens even heerlijk te verwennen en te verzorgen? Laten we beginnen!

 

Matcha Suiker Scrub

Ingrediënten

1 tl. Hey Matcha.

1 1/2 Kopje bruine suiker. (Witte suiker kan ook!)

1 Kopje kokosolie.

 

Bereiding

1. Doe de suiker samen met Hey Matcha is een grote komen en mix de twee goed door elkaar.

2. Voeg hierna langzaam de kokosolie toe terwijl je blijft mixen. Blijf steeds een beetje kokosolie toevoegen totdat je de perfecte scrub consistentie hebt berijkt.

Klaar! Makkelijker en sneller kan bijna niet, toch?

 

Als het goed is heb je met bovenstaande hoeveelheden genoeg scrub gemaakt om jezelf een paar keer volledig te scrubben. Bewaar de mix dus vooral in een pot, zodat je er niet alleen vandaag, maar ook volgende week weer van kunt genieten.

En nu maar eens tijd maken voor die extra lange bad/douche sessie!

 

Matcha Recepten - Hey Matcha Martini

Matcha Martini

Matcha is natuurlijk heerlijk als thee, maar wat het zo een mooi product maakt is dat het ontzettend veelzijdig is. In dit recept blijkt maar weer dat Matcha ons nog steeds verrast wat je er allemaal mee kan.
Ook al is dit een redelijk zware cocktail, met deze Matcha Martini krijg je als nog je voedingstoffen binnen die je van Matcha gewent bent. Want zeg nou eerlijk... Gezond dronken worden, wie wil dat nou niet.

Een van de dingen die Matcha zo bijzonder maakt is zijn veelzijdigheid. Natuurlijk is wegdromen met een kop warme Matcha thee op een rustig momentje een erg goede manier om even tot jezelf te komen en jezelf een extra energie boost te geven. Maar wist je dat je met diezelfde Matcha bijvoorbeeld ook prachtige cocktails kunt maken, om ze de feeststemming een extra boost te geven!

Hieronder vindt je zo'n cocktail: de Matcha Martini!

Hoewel dit een redelijk stevige cocktail is, is de smaak verrassend aangenaam en zorgt de cafeïne in de Matcha er ook nog eens voor dat je die fijne energie boost mee krijgt.

Matcha Martini

Ingrediënten

2 gram Hey Matcha ( 1/2 tl. of 2 bamboeschepjes)

60ml Vodka

15ml Cointreau

15ml Droge Vermouth

IJsblokjes

 

Bereiding

1. Doe de Hey Matcha in shake glas/beker doen

2. Giet de Cointreau erbij en los de matcha er helemaal in op

3. Doe de ijsblokjes erbij

4. Giet de Vodka en de Droge Vermouth over het ijs

5. Roer dit 30 seconden rond

6. Zeef het drankje door een strainer een Martini glass in en garneer met een limoentje

Optioneel: Als je echt "classic Martini" wilt gaan, vervang de Vodka dan door Gin

Tip: Als je het drankje nog iets te zoet vindt, kan je de Cointreau vervangen door 15ml extra Vodka. Dat is het mooie aan de Martini; je kan er duizend-en-één kanten mee op!

Geniet er van!

Als je leuke ideeën hebt voor een andere lekkere Matcha cocktail of een non-alcoholisch Matcha drankje, Laat het ons weten via onze Facebook pagina of schiet een leuk plaatje voor op Instagram!

Hey Matcha Recept - Matcha Witte Chocolade Truffels Met Frambozen Topping

Matcha Witte Chocolade Truffels Met Frambozen Topping

Dit witte chocolade Matcha truffel recept is een perfect voorbeeld van de veelzijdigheid en mogelijkheden van Matcha. De Matcha wordt op heerlijke wijze gecombineerd met witte chocolade ganache en frambozen. Het eindresultaat is een heerlijke witte chocolade truffel met bijzondere ondertonen van Matcha / groene thee. Perfect voor de feestdagen! (Of gewoon wanneer je er zin in hebt natuurlijk).

 

Matcha Witte Chocolade Truffels Met Frambozen Topping

Ingrediënten

1 tl. Hey Matcha poeder voor de vulling

3 tl. Hey Matcha poeder voor de buitenlaag

200 gram witte chocolade

80 ml slagroom

30 gram Ongezouten boter

Snufje zout

diepvries frambozen

Eventueel heet water

 

Materialen nodig

Siliconen ijsblokjes houder

Spuitzak

Theezeef

Bekken/glazen kom

Steelpan

 

Bereiding

1. Verwarm de slagroom en boter op laag vuur in een steelpannetje. Wanneer dit gesmolten is; voeg een snufje zout toe.

2. Zeef de Matcha in een bekken/kom en giet al roerende het warme slagroommengsel bij de Matcha. Zorg ervoor dat er geen klontjes ontstaan door het er langzaam in te gieten.

3. Snijd de witte chocolade in grove stukken en doe ze in een roestvrijstalen bekken/glazen bekken die op het steelpannetje past.

Hey Matcha witte chocolade

4. Vul het steelpannetje met water en breng aan de kookn. Als het kookt, zet het vuur uit en plaats de bekken met de chocolade op de pan. Blijf door de chocolade roeren tot dat deze helemaal is gesmolten.

5. Als het gesmolten is, haal je de bekken van de pan af en giet je al roerende het Matcha mengsel door de chocolade heen.

6. Als het mengsel begint te schiften of te scheiden, kun je een eetlepel heet water toevoegen. 

7. Spuit het mengsel met een behulp van de spuitzak in de ijsblokjeshouder.

8. Schraap de bovenkant direct glad nu het mengsel nog zacht is om mooie blokjes te krijgen.

9. Doe het mengsel 4 tot 5 uur in de koelkast en laat hard te worden.

10. Als de truffels eenmaal hard zijn, druk ze voorzichtig uit de ijsblokjeshouder.

11. Zeef wat Matcha op een bordje om als groene buitenlaag aan te brengen.

12. Maal de frambozen bevroren tot kleine korreltjes en sprankel het over de truffels (de frambozen compleet achterwege laten is ook een optie).

Tip:Hou de truffels koel, want ze smelten snel.

Matcha Witte Chocolade Truffels Met Frambozen Topping

Geniet er van!

Als je leuke ideeën hebt voor een andere lekkere Matcha recepten, Laat het ons weten via onze Facebook pagina!

Hey Matcha Mug Cake Recept

Hey Matcha Thee Mug Cake

Voor iedereen die een lekker licht en niet al te zoet dessert wil opgelet; de Hey Matcha Thee Mug Cake! Deze slimme en lekkere mug cake is super simpel en snel te bereiden, en is daarmee de ultieme makkelijke en lichte afsluiter van een stevig diner. Het perfecte matcha recept!

Dit is misschien wel een van de makkelijkste recepten om klaar te maken, maar is tegelijkertijd erg creatief en verrassend om op te dienen: Een cake in een beker verwacht je niet zo snel! Lekker uitlepelen!

Dit recept is voor 1 kopje Hey Matcha Thee Mug Cake. Ik geef de maten in eetlepels en theelepels aangezien het kleine verhoudingen zijn en er verder geen moeilijke handelingen aan te pas komen. Een kind kan de was doen.

Hey Matcha Thee Mug Cake

Ingrediënten

1 tl. Hey Matcha Thee poeder

4 etl. (30 gram) bloem

1/4 tl. Bakpoeder

1 etl. (10 gram) kristalsuiker

3 etl. (45 ml) magere melk

1/2 etl. Zonnebloem olie

 

Bereiding

1. Voeg alle ingrediënten in een kom en meng dit door elkaar met een kleine garde tot het beslag helemaal glad is.

2. Doe het beslag in een leuke mok.

3. Doe de mok 1 minuut in de magnetron en laat de cake daarna een paar minuten afkoelen.

4. Viola! De Hey Matcha Thee Mug Cake, geniet ervan!

Optioneel: Je zou eventueel wat chocolade saus over de cake doen, maar dat maakt het wel een stuk machtiger dessert

Tip: Serveer dit groene feest tijdens de kerst voor extra passend effect!

Hey Matcha Thee Mug Cake

Geniet er van!

Als je leuke ideeën hebt voor een andere lekkere Matcha recept, Laat het ons weten via onze Facebook pagina of met een leuke foto op onze Instagram!