Waarom Matcha Thee?

De Ultieme Superfood!

Hey Matcha thee bevat ontzettend veel antioxidanten, aminozuren, chlorofyl en andere vitaminen en mineralen die je gezondheid ondersteunen.

Een groene theeblad bevat ontzettend veel voedingsstoffen. Maar met het drinken van gewone thee haal je daar maar ongeveer 10% uit, omdat je de bladeren na het trekken uit het water haalt en weggooit. Een beetje alsof je gezonde broccoli kookt, en vervolgens alleen het water opdrinkt en de broccoli weggooit!

Hey Matcha wordt gemaakt door de hele, pure groene theebladeren te vermalen tot een zeer fijn poeder. Met het drinken van Matcha krijg je dus 100% van het theeblad en dus 100% van de voedingsstoffen binnen. Een kop Matcha staat daardoor gelijk aan het drinken van 15 kopjes gewone groene thee. Deze extra hoeveelheid chlorofyl, aminozuren en mineralen is ook waar Matcha bijvoorbeeld zijn bijzondere en rijke smaak aan ontleent.

1 kop Matcha staat gelijk aan 15 kopjes groene thee

1 kopje Hey Matcha staat gelijk aan 15 kopjes gewone groene thee.

 


Rijk aan Voedingsstoffen

Matcha wordt op geheel natuurlijke wijze gemaakt zonder smaakstoffen, conserveermiddelen of andere toevoegingen. Het is daarbij bijzonder rijk aan gezonde voedingsstoffen zoals vezels, vitamines, aminozuren en chlorofyl.

De hoge concentratie vitamine A in Matcha ondersteunt bijvoorbeeld een gezond immuunsysteem, goed zicht en een gezonde huid!

Veel superfoods waaronder bijvoorbeeld Gojibessen en Bosbessen staan bekend om hun hoge concentratie antioxidanten. Matcha steekt op dit gebied met kop en schouders boven de rest (bij elkaar opgeteld!) uit.

Antioxidanten werken om je lichaam gezond te houden. Ze beschermen je tegen oxidatie (zoals roest ja!) door vrije radicalen. Vrije radicalen zijn onder meer verantwoordelijk voor het verouderingsproces, schade aan hart en bloedvaten, en weefselschade.

Het meten van antioxidanten in voeding wordt gedaan aan de hand van de ORAC waarde (Oxygen Radical Absorbance Capacity).
De ORAC waarde van Hey Matcha is 1384.
Wat houdt dat in? Ter vergelijking zijn de antioxidanten in Hey Matcha 14 keer krachtiger dan blauwe bessen, die bekend staan om de hoge concentratie antioxidanten. En zelfs Gojibessen komen niet hoger dan een ORAC waarde van 253.
Matcha steekt dus echt met kop en schouders boven de rest uit. En is daarmee een bijzonder goede toevoeging op een gezond en evenwichtig voedingspatroon.

matcha heeft een ontzettend hoge antioxidant ORAC waarde

Langdurige Energie, Mindpower en Zen

Matcha bevat ook cafeïne en theanine en verhoogt tot wel 6 uur je energie en concentratievermogen op een delicate manier, zonder de gejaagdheid van koffie. Tegelijkertijd ontstaat er een kalmte en helderheid van geest. Matcha wordt om die rede al eeuwen gedronken door boeddhistische monniken als hulpmiddel bij het mediteren. Het houdt je scherp, helder en evenwichtig.

Daarnaast zorgt Matcha ook op een andere manier voor meer kalmte en rust. Matcha wordt namelijk op een speciale manier bereid, en veel Matcha drinkers zeggen dat het bereiden van hun kop Matcha een klein ritueel van rust en mindfulness is geworden. Het is de perfecte manier om even tot jezelf te komen, je te realiseren dat je goed en bewust bezig bent, even in het nu te zijn, en jezelf te trakteren op een van de meest bijzondere theeën (en dranken) op aarde.

Het is ook geen toeval dat er uitsluitend Matcha thee geschonken wordt in de op Zen Boeddhisme gebaseerde Japanse theeceremonies, waarin de schoonheid van simpele dingen, mindfulness, en een kalme geest centraal staan.

matcha zen moment

 

Veelzijdigheid

Matcha is ook erg veelzijdig, en hoewel het drinken van Matcha als thee heerlijk is en veruit het meeste wordt gedaan, is dat zeker niet de enige toepassing. Misschien ben je Matcha bijvoorbeeld zonder het te weten al eens tegengekomen bij het eten van verschillende gerechten. Het heerlijke groene thee ijs bijvoorbeeld, dat Japanse restaurants vaak als dessert aanbieden, dankt zijn groene kleur en heerlijke smaak aan Matcha poeder.

Maar je kunt er ook briljante health shakes van maken voor een bijzondere smaak toevoeging en een extra dosis energie.

Of gebruik het als perfecte toevoeging in je yoghurt of melk tijdens het ontbijt. Of als prachtige groene toevoeging aan cakes en taarten. De nuttige en creatieve culinaire mogelijkheden zijn eindeloos!