FAQ | Veelgestelde Vragen

Zit er cafeïne in Hey Matcha?

Ja. De combinatie van cafeïne en theanine is een van de factoren dat Matcha zo bijzonder maakt! In een kom Matcha thee zit ongeveer 40mg cafeïne en 20mg theanine. Dat is 5 x zoveel theanine dan in gewone groene thee! Matcha is dan ook een erg goede koffie vervanger; als je wilt minderen, of als je gewoon aan een nieuwe bijzondere ervaring toe bent.


Ik ben veganist. Mag ik Hey Matcha drinken?

Ja! Omdat Matcha van niets anders is gemaakt dan 100% pure fijngemalen groene theebladeren, hoef je je absoluut geen zorgen te maken dat Matcha niet geschikt is voor je vegan dieet. Sterker nog, het is een ontzettend goeie toevoeging, zowel qua voedingsstoffen als qua veelzijdig gebruik in ontelbare lekkere recepten (en thee natuurlijk).


Past Hey Matcha in een vegetarisch dieet?

Ja zeker! Zoals hierboven beschreven is Matcha zelfs te gebruiken door veganisten. Als je vegetariër bent hoef je je dus geen zorgen te maken.


Jullie Matcha komt uit Japan. Moet ik me zorgen maken om radioactieve besmetten i.v.m. Fukushima?

Nee hoor, je hoeft je totaal geen zorgen te maken. Om 3 redenen:

  1. Japan produceert de hoogste kwaliteit Matcha ter wereld. Maar de productie van Matcha is alleen mogelijke in de zuidelijke delen van Japan waar de thee planten kunnen groeien. Onze theeplantages liggen ten zuiden van Kyoto, op een goede 600 kilometer afstand van Fukushima. Van radioactieve besmetting is bij geproduceerde goederen uit dit gebied geen sprake. Het ligt er simpelweg te ver vandaan.

  2. Om afnemers en klanten van producten als matcha gerust te stellen, wordt daarbij ook nog eens op radioactiviteit gecontroleerd bij het verschepen buiten Japan. Je kunt onze Hey Matcha dus met een gerust en gezond hart drinken.


Wat is de beste watertemperatuur om Matcha mee te bereiden?

Je kunt matcha als thee het beste bereiden met een water temperatuur van 75°C. Heter water dan dat brengt schade toe aan de structuur van de moleculen, waardoor de Matcha minder rijk van smaak en meer bitter wordt. Niet aan te raden dus! Op onze pagina over het bereiden van Matcha kun je alles lezen over de beste bereiding. Samen met handige tips om je ervaring nog beter te maken.


Moet ik de Hey Matcha zeven?

Het zeven van Matcha voordat je het in een kop of kom doet is niet persé nodig maar kan er in bepaalde gevallen voor zorgen dat er minder klontjes ontstaan bij het schenken van water. Je kunt echter ook een Chasen gebruiken om de klontjes zo veel mogelijk op te breken voordat je er water bij schenkt. Wat wij wel een erg groot voordeel vinden van het zeven is dat er op die manier veel meer heerlijke aroma vrij komt tijdens het bereiden. Dat is heerlijk extra genieten, nog voor dat je een slok hebt genomen! Neem lekker even de tijd voor jezelf, geniet van alle extra geur die vrij komt bij het zeven, met het idee dat je jezelf extra trakteert. Maak er vooral een klein ritueel van kalmte en bewustwording van vinden wij!


Heb ik een chasen (bamboo garde) nodig?

Onze Chasen heeft maar liefst 100 steeltjes. Veel meer dan de gebruikelijke 3 tot 6 ijzeren staaldraden van de meeste Nederlandse gardes. Deze Chasen zijn speciaal voor het bereiden van matcha ontworpen. De hoeveelheid steeltjes en de houten structuur zorgt er ten eerste voor dat alle klontjes goed kapot worden gemaakt en oplossen. Maar veel belangrijker is dat je met een Chasen simpelweg de dikste en zachtste schuimlaag op je Matcha krijgt. En dat is een erg belangrijke voorwaarde voor de uiteindelijke smaak van je kom Hey Matcha.


Hoe maak ik bamboe schoon?

  • Reinig na elk gebruik voorzichtig met koud water.

  • Dep het water af met een theedoek en laat de chasen recht op drogen.

  • Bewaar de chasen in de open lucht en in ieder geval niet in de plastic verpakking waarin hij geleverd wordt.

  • Doe de Chasen niet in de vaatwasser.


Hoe kan ik op jullie site betalen?

Je kunt bij ons betalen met Ideal, CreditCard en Paypal.


Binnen hoeveel dagen kan ik mijn bestelling thuis verwachten?

Als je voor 13 uur bij ons besteld, versturen we de bestellingen de zelfde dag nog! Omdat de levering zelf niet in onze handen ligt maar in die van de postbode, kunnen we deze belofte niet garanderen. Maar in 99% van de gevallen wordt je bestelling daadwerkelijk gewoon de volgende dag geleverd. Plaats je je bestelling na 13 uur, dan kun je de bestelling binnen 2 werkdagen bij jou op de mat verwachten. Je hoeft in ieder geval nooit lang op je Matcha te wachten!


Wat zijn de verzendkosten?

Boven de € 75,00 verzenden we je bestelling in Nederland helemaal gratis. Daaronder zijn de verzendkosten € 4,89 binnen Nederland. Je hoeft je verder ook geen zorgen te maken over verborgen bijkomende kosten. Daar doen we niet aan.


Wanneer kan ik Matcha het beste drinken?

Wij drinken Matcha zelf eigenlijk de hele dag door! Houd er echter wel rekening mee dat Matcha cafeïne bevat. Als je hier heel gevoelig voor bent, raden we je aan je laatste kom Matcha niet later dan 3 uur voor het slapen gaan te drinken, zodat je in bed niet wakker ligt. Moet je echter een avondje wat langer door? Neem dan vooral een extra kom Matcha voor de extra energie!


Waar wordt Hey Matcha gemaakt?

Matcha van de hoogste kwaliteit komt in de regel alleen uit Japan. Onze Hey Matcha dus ook. Je kunt deze pagina alles lezen over de herkomst van onze Matcha, en het bijzondere productieproces. We maken alleen de hoogste kwaliteit. 100% puur en 100% natuurlijk.


Hoe moet ik Matcha Bewaren?

Hey Matcha blijft in de luchtdichte seal waarin we deze verzenden lang goed. Zo'n 10 maanden! Je kunt onze Matcha dan ook het beste bewaren in ons luchtdichte Hey Matcha blikje. Zo voorkom je dat er vocht bij komt. Als je verder van plan bent om de Matcha langer dan een maand of 2 te bewaren, dan raden we je aan om dat op een zo koel mogelijk plek te doen. De koelkast bijvoorbeeld. Zo blijft de Matcha langer bijzonder vers. Zorg dan alleen wel dat het potje goed dicht is. De koelkast is vaak namelijk een vrij vochtige plek.


Ik heb een winkel. Kan ik Hey Matcha bij jullie afnemen voor de verkoop?

Ja zeker. Wij vinden oprecht dat we de beste Matcha van Nederland maken. 'Wereld kwaliteit' durven we dan ook gerust in de mond te nemen. Als je deze kwaliteit aan je klanten wilt leveren helpen wij je daar graag bij. Je kunt daarvoor contact met ons opnemen via onze contact pagina. We nemen op werkdagen vaak dezelfde dag nog contact met je op. Maar in ieder geval binnen 24 uur.


Zijn de prijzen in de webshop inclusief BTW?

Ja. Alle prijzen die je op onze site ziet zijn inclusief BTW. Je weet daarom gelijk de totaalprijs en je hoeft je geen zorgen te maken over onverwachte kosten achteraf.