Over Hey Matcha

Hey Matcha Thee

Op zoek naar de beste Matcha

We ontdekten de rijke en veelzijdige wereld van Matcha tijdens onze reizen door Azië en Australië. Met het land van Matcha - Japan - naast de deur hebben we daar beste Matcha ter wereld kunnen proeven. We kwamen er achter dat net als bij koffie, thee en wijn, er een enorm verschil in smaak, kwaliteit - en dus genieten - aanwezig is tussen verschillende gradaties van Matcha. Hoe meer verschillende Matcha we proeften, des te meer we gingen genieten van écht goede kwaliteit. Het was toen pas dat we beseften dat Matcha van hoog niveau bijna niet meer dezelfde drank genoemd kan worden.

Terug in Nederland hebben we stad en land afgezocht naar de beste en lekkerste Matcha. Matcha met een rijkdom aan geur, kleur en smaak zoals we die tijdens onze reizen hadden ervaren.

We hebben écht goed gezocht… Maar we konden Matcha van die kwaliteit in Nederland gewoon nergens vinden. We misten het enorm. De rijke smaak, het bijzondere bereiden, de heerlijke lucht, de energie en de bewuste kick. En we wisten dat we niet de enigen in Nederland waren die hier naar zochten. 

Daarop besloten we de Matcha thee die zoveel indruk op ons had gemaakt, zelf naar Nederland te halen. Om te delen met anderen, maar stiekem ook zodat we er zelf weer van konden genieten. We wilden alleen het beste.

Het resultaat is Hey Matcha. Rechtstreeks vanuit Japan. En we zijn er ontzettend trots op!


We kennen het…

Je bent op zoek naar goede Matcha, of het is zelfs nog helemaal nieuw voor je.
De Matcha die je hebt gevonden is niet om over naar huis te schrijven. En als Matcha nieuw voor je was, laat het drinken van zulke Matcha vaak een vervelende nasmaak over. Letterlijk:

De meeste Matcha zijn erg bitter. Te bitter om te drinken en echt van te genieten.
Of de Matcha die je besteld wordt verzonden van buiten Nederland, waardoor je erg lang op je bestelling moet wachten.
En heb je eindelijk redelijke Matcha gevonden, dan is de prijs astronomisch hoog.

Dit waren allemaal situaties waar wij zelf maanden lang tegenaan liepen.

Met Hey Matcha willen we daar verandering in brengen.

We zien Matcha als meer dan het drinken van een kop thee. Voor veel mensen is alleen al het bereiden verworden tot een klein maar bijzonder stimulerend en effectief ritueel. Bij anderen is het een vaste toevoeging geworden in gezonde shakes of recepten. En voor weer anderen is Matcha met zijn rijke, volle en bijzondere smaak simpelweg de ultieme thee.

Een echt momentje voor jezelf, voelen dat je bewust bezig bent, leven in het nu, en jezelf even rust gunnen. Om daarna door de kracht van Matcha met meer energie effectiever door te kunnen gaan.

Dat is waar Hey Matcha voor staat, wat we hopen over te brengen, en wat we willen delen. Als je af en toe even tijd neemt voor het hier en nu, ben je niet alleen gelukkiger, maar ook effectiever. In Japan - het land van de oudste en vitaalste mensen op aarde - weten ze het al lang. Nu wij nog.


Het avontuur begint pas!

We zijn constant bezig met uitbreiden en verbeteren. Zo zijn we na onze Hey Matcha premium Ceremonial nu bijvoorbeeld bezig met het zoeken naar de lekkerste keuken-kwaliteit Matcha, optimaal te gebruiken in alles van dieetshakes en healthshakes tot de lekkerste culinaire recepten zoals groene thee ijs en cupcakes. Omdat we zo ontzettend kritisch zijn op de kwaliteit en prijs is die zoektocht nog niet geslaagd. Maar we weten zeker dat het - net als met onze Hey Matcha Premium Ceremonial - binnenkort gaat lukken! Ook zijn we continu bezig met het uitproberen van de nieuwste recepten en bereidingen, waarover je meer kunt lezen op onze blog.

Wil je dat we je op de hoogte houden van nieuwe aanbiedingen, kortingen, acties en nieuwe producten? Laat hier onder dan gemakkelijk je e-mail adres achter om deze te ontvangen. Geen zorgen, we sturen geen spam, en delen je e-mail nooit met anderen.