Matcha Recepten - Hey Matcha Martini

RSS
Matcha Martini

Matcha is natuurlijk heerlijk als thee, maar wat het zo een mooi product maakt is dat het ontzettend veelzijdig is. In dit recept blijkt maar weer dat Matcha ons nog steeds verrast wat je er allemaal mee kan.
Ook al is dit een redelijk zware cocktail, met deze Matcha Martini krijg je als nog je voedingstoffen binnen die je van Matcha gewent bent. Want zeg nou eerlijk... Gezond dronken worden, wie wil dat nou niet.

Een van de dingen die Matcha zo bijzonder maakt is zijn veelzijdigheid. Natuurlijk is wegdromen met een kop warme Matcha thee op een rustig momentje een erg goede manier om even tot jezelf te komen en jezelf een extra energie boost te geven. Maar wist je dat je met diezelfde Matcha bijvoorbeeld ook prachtige cocktails kunt maken, om ze de feeststemming een extra boost te geven!

Hieronder vindt je zo'n cocktail: de Matcha Martini!

Hoewel dit een redelijk stevige cocktail is, is de smaak verrassend aangenaam en zorgt de cafeïne in de Matcha er ook nog eens voor dat je die fijne energie boost mee krijgt.

Matcha Martini

Ingrediënten

2 gram Hey Matcha ( 1/2 tl. of 2 bamboeschepjes)

60ml Vodka

15ml Cointreau

15ml Droge Vermouth

IJsblokjes

 

Bereiding

1. Doe de Hey Matcha in shake glas/beker doen

2. Giet de Cointreau erbij en los de matcha er helemaal in op

3. Doe de ijsblokjes erbij

4. Giet de Vodka en de Droge Vermouth over het ijs

5. Roer dit 30 seconden rond

6. Zeef het drankje door een strainer een Martini glass in en garneer met een limoentje

Optioneel: Als je echt "classic Martini" wilt gaan, vervang de Vodka dan door Gin

Tip: Als je het drankje nog iets te zoet vindt, kan je de Cointreau vervangen door 15ml extra Vodka. Dat is het mooie aan de Martini; je kan er duizend-en-één kanten mee op!

Geniet er van!

Als je leuke ideeën hebt voor een andere lekkere Matcha cocktail of een non-alcoholisch Matcha drankje, Laat het ons weten via onze Facebook pagina of schiet een leuk plaatje voor op Instagram!

Vorige Post Volgende Post

Comments 0
Laat een comment achter.
Je Naam:*
Email Adres:*
Je Bericht: *

Let op: comments moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

* Benodigde Velden