Matcha Latte Recept
Matcha latte, een heerlijke en stimulerende drank vol met antioxidanten. Je hebt om een Matcha latte te maken eigenlijk maar 2 ingrediënten nodig. Je kunt vast wel raden welke... Melk en... Matcha!
Matcha latte is een van de beste tractaties die je met Matcha kunt maken. Het is stimulerende, smakelijk, zoet, en is de perfecte drank om bijvoorbeeld een koude avond mee door te komen als je iets warms nodig hebt.
Ook is een Matcha latte de perfecte manier om je dagelijkse portie Matcha binnen te krijgen als je gewoon niet zo'n fan bent van het drinken van Matcha als pure thee. Dat kan!
Het is ook een gezond alternatief voor koffie omdat ook in Matcha, zoals je waarschijnlijk wel weet, cafeïne zit.
Ook kun je zeker experimenteren met het toevoegen van andere ingrediënten. Een Matcha latte is namelijk ook heerlijk met kaneel, ahornsiroop nootmuskaat, gemalen gember, of plantaardige melk.
Een Matcha latte is het perfecte drankje om jezelf een opkikker te geven of als vervanger voor Matcha thee, als je dat minder lekker vindt.
Matcha Recept - Bereiding
Stap 1: Verwarm de plantaardige melk in een sauspan op middelhoog vuur tot het heet is. NB! Je kunt de melk uiteraard ook opwarmen in de magnetron als je dat makkelijker vindt.
Stap 2: Af en toe roeren.
Stap 3: Voeg het warme water bij de Matcha poeder in een kom en meng goed met een Matcha klopper. Dit moet apart gedaan worden omdat de Matcha thee niet goed te kloppen is in melk. In water een stuk makkelijker zonder dat je klontjes krijgt.
Stap 4: Giet de melk in een mok.
Stap 5: Voeg de Matcha thee bij de melk.
Stap 6: Roer goed door en serveer het warm.
Extra tips:
Voel je vrij om je favoriete plantaardige melk te gebruiken. Sojamelk is mijn favoriete keuze voor dit recept, hoewel ik het ook erg lekker vind met amandelmelk of kokosmelk.
Je kunt de eventuele ahornsiroop vervangen door elk ander soort zoetstof, of laat het gewoon weg als je dat niet wilt.
Vanille-extract en gemalen kaneel zijn optioneel, maar geven de Matcha latte een geweldige smaak.
Als je het niet op wilt geven tijdens de zomer, kun je deze heerlijke drank ook met wat ijs serveren als het buiten echt warm is.

Wat is een Matcha latte?
Matcha wordt gemaakt door het hele theeblad te malen tot poeder. Op die manier consumeer je het hele blad, dat ongeveer 10 keer meer voedingsstoffen en antioxidanten bevat dan gewone groene thee, en het is uiteraard rijker aan smaak.
Hoe lang blijft deze Matcha latte goed?
Je kunt de restjes (als je die hebt!) in een luchtdicht container in de koelkast bewaren voor 2-3 dagen. Wel is aan te raden om het op te warmen in de magnetron of in een sauspan tot het warm is.
Kan ik een Matcha latte maken zonder zoetstof?
Natuurlijk! Voor een gezondere versie van dit recept kun je gewoon de zoetstof weglaten of 1 of 2 dadels blenden met de plantaardige melk die je gaat gebruiken. Een andere optie is om gezoete plantaardige melk te gebruiken of zelfs specerijen zoals nootmuskaat, gemalen gember, kruidnagel, kardemom, etc. toe te voegen.
Comments 0