matcha-ontdekkingen

RSS

Met Matcha Thee Sneller Afvallen

Matcha Thee Afvallen

 

We kunnen maar geen genoeg krijgen van Matcha thee. De smaak, de bereiding, de energie. Matcha heeft ontzettend veel voordelen. En één van de voordelen waar we het nog niet vaak over hebben gehad, maar die voor veel mensen erg doorslaggevend is, is dat matcha thee je ook goed helpt bij afvallen.

Als je hebt besloten dat je nodig een paar kilo's lichter wilt worden, is matcha het ideale drankje om je daarbij te ondersteunen.

De Bloedsuikerspiegel en Koffie

Allereerst is het een goed idee om matcha thee in plaats van koffie te drinken. Het drinken van koffie heeft namelijk een effect op je bloedsuiker spiegel. Koffie kan namelijk voor een hormonale respons zorgen in onder meer adenosine en adrenaline. Welke in verband staan met de bloedsuikerspiegel. Dit kan leiden tot het aankomen van gewicht. Wanneer je bloedsuikerspiegel piekt en daarna snel daalt na het drinken van koffie, ervaar je vaak een verhoogde eetlust, wat kan leiden tot ongezond snacken en overeten. Matcha, daarentegen, heeft een kalmerend effect op de bloedsuikerspiegel, wat kan helpen bij het voorkomen van ongecontroleerde eetlustpieken.

Daarnaast is Matcha thee een groene thee. Groene thee bevat van nature een goede hoeveelheid leptine en EGCG (lees in dit artikel alles over ECGC). Leptine is een hormoon dat een sleutelrol speelt bij het reguleren van de stofwisseling en het verzadigingsgevoel. En omdat matcha pure fijngemalen groene thee is, bevat matcha thee gigantisch veel meer leptine dan gewone groene thee. Dit komt omdat je bij gewone groene thee de inhoud van het theezakje weggooit in de prullenbak na deze te hebben laten trekken. Met matcha daarentegen drink je het gehele blad in zijn geheel op en gooi je niets weg. Je krijgt dus veel meer van de voordelen binnen!

Leptine zorgt ervoor dat je langer vet verbrand, ook als je aan het lijnen bent, wanneer je lichaam door een verlaagd leptine gehalte de opdracht geeft om zoveel mogelijk verteerd voedsel op te slaan als vet omdat je tijdens het lijnen weinig voedingsstoffen binnen krijgt. Door de verhoogde inname van leptine bij het drinken van Matcha thee, krijgt je lichaam dus veel later het signaal om voedsel op te slaan in de vorm van vet, waardoor jij langer vet verbrand en dus sneller afvalt.

Verhoogde Energie en Vetverbranding

Matcha bevat een natuurlijke vorm van cafeïne, die zich langzaam vrijgeeft in het lichaam. Dit zorgt voor een gestage toename van energie zonder de scherpe pieken en crashes die vaak geassocieerd worden met andere cafeïnehoudende dranken, waarvan koffie uiteraard de meest voor de hand liggende. Deze gestage energie van matcha kan je helpen om moeiteloos actiever te zijn en meer calorieën te verbranden gedurende de dag. Bovendien stimuleert cafeïne de vetverbranding door de stofwisseling te versnellen.

Matcha Antioxidanten

De Kracht van Antioxidanten in Matcha

Matcha thee is een ware schatkist van antioxidanten. Antioxidanten zijn verbindingen die de schadelijke effecten van vrije radicalen in het lichaam neutraliseren. Vrije radicalen zijn onstabiele moleculen die schade kunnen aanrichten aan cellen, weefsels en DNA, wat op zijn beurt kan leiden tot veroudering en verschillende ziekten, waaronder obesitas.

De belangrijkste klasse van antioxidanten in Matcha staan bekend als catechines. De meest prominente catechine in matcha is epigallocatechinegallaat (EGCG) welke we eerder hebben genoemd, die bekend staat om zijn krachtige gezondheidsvoordelen. Hier zijn enkele manieren waarop antioxidanten in matcha kunnen bijdragen aan gewichtsverlies:

1. Versnelling van de Vetoxidatie: EGCG kan de oxidatie van vetzuren in het lichaam verhogen, wat betekent dat je lichaam meer vet als energiebron kan gebruiken. Dit helpt bij het verminderen van lichaamsvet en het stimuleren van gewichtsverlies.

2. Verbeterde Stofwisseling: Catechines in Matcha kunnen helpen de stofwisseling te versnellen. Een hogere stofwisseling betekent dat je lichaam meer calorieën verbrandt, zelfs in rusttoestand, wat gunstig is voor gewichtsverlies.

3. Onderdrukking van de Eetlust: Antioxidanten kunnen ook de eetlust onderdrukken en helpen bij het beheersen van hongergevoelens. Dit kan voorkomen dat je te veel calorieën consumeert en bijdraagt aan het bereiken van een calorietekort, dat cruciaal is voor gewichtsverlies.

4. Verbetert de Insulinegevoeligheid: Antioxidanten kunnen de insulinegevoeligheid verbeteren, wat essentieel is voor de regulatie van bloedsuikerspiegels. Een stabiele bloedsuikerspiegel kan je helpen je energieniveau op peil te houden en het verlangen naar suikerhoudende snacks te verminderen.

Matcha thee bevat aanzienlijk meer antioxidanten dan traditionele groene thee, omdat je bij het drinken van Matcha het hele gemalen theeblad consumeert, in plaats van alleen het waterinfuus van de bladeren. Hierdoor krijg je een geconcentreerde dosis van deze heilzame stoffen binnen bij elke slok.

Mocht je geïnteresseerd zijn in matcha bekijk dan vooral onze webshop. We geloven in eenvoud en verkopen daarom één type matcha. Van premium ceremoniële kwaliteit, voor een super prijs. Een grotere zoektocht hoef je er volgens ons dan niet van te maken. Wil je eerst even proeven? Dat kan ook! Bestel nu vrijblijvend onze samples!

 

We begrijpen ook dat Matcha thee niet het enige wapen in je arsenaal moet zijn bij gewichtsverlies. Mocht je op zoek zijn naar andere groene thee als afwisseling die je helpt die kilo's weg te krijgen, bezoek dan zeker eens thee Links, waar je veel links kunt vinden naar verschillende websites en producten die je daarbij helpen.

 

Groene Thee Ontdekkingen

Groene Thee

We houden met heel ons hart van Matcha. Maar we houden ook heel erg van thee in het algemeen. En dat betekend dat we altijd op de uitkijk zijn voor lekkere nieuwe thee producten en smaken waar we tussen de Matcha door ook van kunnen genieten.

Dat Matcha zelf gemaakt wordt van de Camellia Sinensis plant is geen geheim en Matcha is daarmee groene thee in zijn puurste vorm. Je trekt de thee namelijk niet met een zakje in water, maar je drinkt de daadwerkelijke groene thee bladeren!

Hoewel Matcha natuurlijk de lekkerste is, is het niet zo dat alle andere groene thee overbodig is geworden. Dat bewijst Teasenz.nl dubbel en dwars met hun grote selectie groene thee die we op het spoor kwamen via Justlin Company onder de thee rubriek.

Mocht je toe zijn aan een nieuwe groene thee variant (of zelfs een hele andere theesoort), dan raden we je zeker aan om hier eens een kijkje te nemen

Matcha gezichtscrème en Huidverzorging

Matcha Huidverzorging

Als Matcha liefhebbers zijn we van nature zelf ook liefhebbers van gezondheid. En dat betekend dat we altijd een oogje open houden voor mooie nieuwe gezondheidsproducten waar we van kunnen genieten en die goed voor ons zijn.

We weten al dat Matcha in een scrub verwerkt kan worden en daarmee een fantastische manier is om je huid goed mee onder handen te nemen.

Nu kregen we laatst de vraag van iemand of dit matcha recept ook gebruikt kon worden als gezichtsmasker. Nu gaat dat waarschijnlijk niet werken, omdat de scrub niet zal kleven aan het gezicht.

Maar om toch een matcha-getint antwoord te kunnen geven op de vraag gingen we op zoek en kwamen we via Jouwstarter.nl terecht op onlinemakeup.nl die beauty cremes en facial masks verkopen waarin matcha verwerkt zit!

Mocht je dit interessant vinden raden we je aan hier eens een kijkje te nemen!