Hey Matcha Recept - Matcha Witte Chocolade Truffels Met Frambozen Topping

RSS
Matcha Witte Chocolade Truffels Met Frambozen Topping

Dit witte chocolade Matcha truffel recept is een perfect voorbeeld van de veelzijdigheid en mogelijkheden van Matcha. De Matcha wordt op heerlijke wijze gecombineerd met witte chocolade ganache en frambozen. Het eindresultaat is een heerlijke witte chocolade truffel met bijzondere ondertonen van Matcha / groene thee. Perfect voor de feestdagen! (Of gewoon wanneer je er zin in hebt natuurlijk).

 

Matcha Witte Chocolade Truffels Met Frambozen Topping

Ingrediënten

1 tl. Hey Matcha poeder voor de vulling

3 tl. Hey Matcha poeder voor de buitenlaag

200 gram witte chocolade

80 ml slagroom

30 gram Ongezouten boter

Snufje zout

diepvries frambozen

Eventueel heet water

 

Materialen nodig

Siliconen ijsblokjes houder

Spuitzak

Theezeef

Bekken/glazen kom

Steelpan

 

Bereiding

1. Verwarm de slagroom en boter op laag vuur in een steelpannetje. Wanneer dit gesmolten is; voeg een snufje zout toe.

2. Zeef de Matcha in een bekken/kom en giet al roerende het warme slagroommengsel bij de Matcha. Zorg ervoor dat er geen klontjes ontstaan door het er langzaam in te gieten.

3. Snijd de witte chocolade in grove stukken en doe ze in een roestvrijstalen bekken/glazen bekken die op het steelpannetje past.

Hey Matcha witte chocolade

4. Vul het steelpannetje met water en breng aan de kookn. Als het kookt, zet het vuur uit en plaats de bekken met de chocolade op de pan. Blijf door de chocolade roeren tot dat deze helemaal is gesmolten.

5. Als het gesmolten is, haal je de bekken van de pan af en giet je al roerende het Matcha mengsel door de chocolade heen.

6. Als het mengsel begint te schiften of te scheiden, kun je een eetlepel heet water toevoegen. 

7. Spuit het mengsel met een behulp van de spuitzak in de ijsblokjeshouder.

8. Schraap de bovenkant direct glad nu het mengsel nog zacht is om mooie blokjes te krijgen.

9. Doe het mengsel 4 tot 5 uur in de koelkast en laat hard te worden.

10. Als de truffels eenmaal hard zijn, druk ze voorzichtig uit de ijsblokjeshouder.

11. Zeef wat Matcha op een bordje om als groene buitenlaag aan te brengen.

12. Maal de frambozen bevroren tot kleine korreltjes en sprankel het over de truffels (de frambozen compleet achterwege laten is ook een optie).

Tip:Hou de truffels koel, want ze smelten snel.

Matcha Witte Chocolade Truffels Met Frambozen Topping

Geniet er van!

Als je leuke ideeën hebt voor een andere lekkere Matcha recepten, Laat het ons weten via onze Facebook pagina!

Vorige Post Volgende Post

Comments 0
Laat een comment achter.
Je Naam:*
Email Adres:*
Je Bericht: *

Let op: comments moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

* Benodigde Velden