Is onze Hey Matcha thee biologisch?

RSS
Is onze Hey Matcha Thee Biologisch?

Is onze Hey Matcha Premium thee biologisch? En is Matcha in het algemeen eigenlijk wel een biologisch product?

Goede en belangrijke vragen die het verdienen om beantwoord te worden. Als je kijkt naar de felle smaragdgroene kleur die hoog kwalitatieve Matcha hoort te hebben dan zou je bijna direct concluderen dat deze thee wel kleurstoffen móét bevatten. Maar dat is niet het geval!

Of Matcha biologisch is hangt er een beetje van af wat je onder "biologisch" verstaat.

Puur Natuur

Onze Hey Matcha thee bestaat uit 100% pure fijngemalen theebladeren zonder additieven, smaakversterkers of kleurstoffen. Op microscopisch niveau drink je dus eigenlijk hele (hele!) kleine stukjes theeblad. Niets meer, niets minder. Dit is ook de rede dat Matcha geklopt moet worden om het goed te mengen met het water en in de schuimlaag. Het lost namelijk van zichzelf niet op in water. Matcha drijft langzaam naar de bodem van de kom zoals elk organisch materiaal dat doet. Gelukkig gaat dit door de microscopische grootte van de Matcha langzaam genoeg dat je rustig van je kom Matcha  kan genieten.

Matcha verschilt hierin dus enorm van 'gewoon' groene thee poeder. Dit lost wél volledig op in water en hoeft dus niet geklopt te worden, bijna als een limonade. Dat komt omdat dit poeder synthetisch/fabrieksmatig gecreëerd wordt uit grondstoffen, en wordt dus niet van echte theebladeren gemaakt, maar van chemische grondstoffen die zijn geselecteerd op hun theesmaak. Zoals je ook smaakversterkers hebt die de smaak van aardbei of banaan geven zonder echt iets met deze vruchten te maken te hebben.

Als je onder "biologisch" dus verstaat: "Alleen natuurlijk ingrediënten (in het geval van Matcha thee zelfs maar 1: de theebladeren)" dan is onze Hey Matcha Thee zeker biologisch!

Europees Keurmerk

Onze Matcha komt uit - en groeit in Japan, waar echte Matcha vandaan hoort te komen. Maar dus niet in Europa waar dit keurmerk betrekking op heeft. Dit logo staat verplicht op biologische producten die in de EU zijn gemaakt. Op producten die van buiten de EU komen (zoals die van ons) mag dit keurmerk wel worden gebruikt. Echter is het niet verplicht. Het verkrijgen van dit keurmerk via Europese wegen voor ons "Japanse" product wogen daarom niet op tegen de voordelen die dit keurmerk met zich mee brengt.

Als je met "biologisch" dus bedoelt: Of onze Hey Matcha het 'Europees Keurmerk Biologisch' op zich draagt, dan is het antwoord: Nee. Maar dit vinden wij dus eigenlijk ook niet belangrijk of toepasselijk

We weten dat onze klanten gewoon goede, échte, en lekkere Japanse Matcha willen. En die hebben we!

Vorige Post Volgende Post

Comments 2
 • Hey Matcha
  Hey Matcha

  “Ik versta onder biologisch of er kunstmest en bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt bij de teelt.
  Hoe staat dat bij Hey Matcha Premium?”

  Dat is bij ons niet het geval! De Japanse wetgeving omtrent biologisch productie lijkt erg op de Europese en is minstens net zo streng. Onze Matcha thee is daarmee geschikt om het europese keurmerk biologisch te dragen, alleen hebben wij er dus voor gekozen om hier geen werk van te maken.

 • M. Mulder
  M. Mulder

  Ik versta onder biologisch of er kunstmest en bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt bij de teelt.
  Hoe staat dat bij Hey Matcha Premium?

Laat een comment achter.
Je Naam:*
Email Adres:*
Je Bericht: *

Let op: comments moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

* Benodigde Velden