Hey Matcha's 5 Manieren om je Dag Fantastisch te Beginnen

RSS
5 manieren om je dag fantastisch te beginnen

Het drinken van Matcha thee gaat hand in hand met een bewuste levensstijl. En dit is voor veel Matcha drinkers inderdaad belangrijk. Wij kunnen niet anders dan het daar mee eens zijn!

Matcha drinken is niet alleen lekker en rustgevend. Maar geeft je tegelijkertijd het heerlijke gevoel dat je gezond en dus ook bewust bezig bent. 's Morgens op een rustig plekje een warme kom Matcha thee drinken is 'as good as it gets' als manier om je dag goed en helder te beginnen als je het ons vraagt.

Je dag goed beginnen is ontzettend belangrijk. Sommige mensen zijn van nature ochtendoptimisten. Altijd met het beste been uit bed en direct vol energie. Anderen zouden het liefst in bed tot de klok het middaguur paseert.

Maar er moet gewerkt worden. En voor de meesten betekend dat vrijwel elke morgen een stressvol begin van de dag waarin alles moet worden klaargemaakt en voorbereid. Tegen de tijd dat je op je werk aan komt heb je vaak al met meerdere stressoren moeten worstelen van het weer tot het verkeer, tot aan je 'bad hair day' of toch dat verkeerde been waar sommige mensen onbedoeld het bed mee uit blijven stappen. En al die vormen van stress -hoe klein of groot dan ook - neem je vervolgens mee als invloed op het verdere verloop van je dag!

Maar vrees niet. Het is hartstikke goed mogelijk om je dag altijd op de juiste manier te beginnen, ongeacht wat er op je pad komt. Een vroeg Matcha-momentje helpt je daarbij, maar er zijn natuurlijk nog andere manier die je daarmee kunt combineren. Zoals met alles in het leven, is alleen een beetje bewustzijn vereist. En dat bewustzijn gaan we met onderstaande 5 tips voor je vergroten. Probeer elke dag van de week één van deze tips en combineer ze daarna voor nog beter resultaat. Zo begin je jouw dag op jouw eigen voorwaarden en bereid je jezelf zo voor op een fantastische dag!

1. Plan de avond er voor

Ongeorganiseerd je dag beginnen is een no-no. Als je in de ochtend (en zelfs al voor het slapen gaan) weet wat je moet en wilt doen gedurende de hele dag, maakt dat het een stuk rustiger in je hoofd. Als je de avond van te voren een to-do lijst, je ontbijt menu en je kleren allemaal klaarmaakt wordt je veel relaxter wakker met het gevoel dat je controle hebt. 20 minuten de tijd nemen om alles klaar te leggen en op te schrijven scheelt je gedurende de volgende hele dag makkelijk 30 minuten tot een uur aan tijd omdat je veel efficiënter te werk kunt gaan. En dat schept mentale rust. Maak eens een to-do lijstje. Je zal zien dat je er ook nog rustiger door slaapt omdat je alles uit je hoofd hebt gehaald en op papier hebt gezet.

2. Mediteer 15 minuten

Veel mensen zijn bang dat ze van mediteren in de ochtend alleen maar weer in slaap vallen. Als je een goede houding aanneemt waarbij je met rechte rug 'trots' zit, is de kans daarop een stuk minder groot omdat dat je actieve houding je dan wakker houdt. Meditatie in zijn simpelste vorm is niet zweverig. Maar kun je zien als een oefening in concentratie. Alles waar je tijd aan besteed, leer je effectiever doen. Of dat nou autorijden is, of boekhouden, of schaatsen. Hetzelfde geldt voor het verbeteren van je concentratie en focus door te mediteren. Het krachtige er van is dat focus en concentratie onmisbaar zijn voor al het andere waar je in je leven mee bezig bent en in wilt groeien. Door te mediteren vergroot je dus automatisch je bekwaamheid in alles wat je doet. En die 15 minuten per dag heb je er dus ook zo weer uit door al het andere wat je doet effectiever aan te pakken.

Zoals gezegd kun je met concentratie-meditatie heel simpel starten door rechtop te gaan zitten (dat kan op de grond maar mag ook op een stoel, zolang je maar een actieve houding aanneemt), je wekker op 15 minuten te zetten, en vervolgens je concentratie te laten rusten op de beweging van je ademhaling in je buik of neus. Die concentratie zul je ongetwijfeld verliezen. Dat is de bedoeling. Waar je je concentratie en focus (en nogmaals: dus je effectiviteit!) mee verbeterd is door deze steeds weer terug te brengen naar je ademhaling als je er vanaf gedwaald bent.

 

3. Vervang koffie voor Matcha thee

Koffie is een fantastisch stimulerend middel. Veel mensen komen zonder hun shot cafeïne onmogelijk in hun ritme. Maar er is tegenwoordig eigenlijk geen excuus meer om koffie niet te vervangen voor Matcha. Wat Matcha speciaal maakt is dat het vrijwel evenveel cafeïne bevat als koffie. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je je opper er door mist. Daarbij wordt Matcha op een speciale manier vervaardigd van groene thee bladeren. Dit maakt dat 1 kop Matcha gelijk staat aan 15 kopjes gewone groene thee!

Matcha thee

4. Wees je bewust van wat je leest

Veel mensen beginnen de dag met het lezen van de krant of het nieuws. Maar wat veel mensen niet doorhebben is hoe negatief het meeste nieuws dat ze tegen komen eigenlijk is. En hoe weinig ze eigenlijk aan al dat negatieve nieuws hebben dat in hun hoofd wordt gegoten. Tim Ferris beschrijft in zijn boek hoe hij besefte dat het écht belangrijke nieuws hem binnen no-time bereikte via anderen die het nieuws hadden gehoord, en dat hij daarmee de rest van zijn tijd en energie kon steken in positieve dingen die wel een merkbaar positieve invloed hadden op zijn dag. In plaats van de krant kun je een boek of blog lezen die je bewust hebt gekozen omdat deze positief, humoristisch of motiverend is. Dit zorgt er voor dat je je dag met een positieve en humoristische mindset begint, en dat houdt je de hele dag energiek.

5. Sport!

Je moet er misschien niet aan denken om je in de ochtend gelijk in het zweet te werken. Helemaal als je geen ochtendpersoon bent. Maar dat is nou juist de reden dat je het toch eens zou moeten overwegen. Een half uurtje goed sporten is een perfecte manier om je hele systeem wakker te schudden. Je krijgt gek genoeg ongelooflijk veel energie van je moe sporten. Vrijwel alle CEO van grote bedrijven en andere 'high performers' zweren erbij.

Daarnaast maakt je met sporten endorfines aan. Endorfines is het natuurlijk relax hormoon van je lichaam. Waardoor je gedurende de hele dag een stuk kalmer en relaxter bent. Een ochtend workout heeft ook nog een grote invloed op je metabolisme. Je verbrand niet alleen calorieën tijdens het sporten. Maar je verbrand ook méér calorieën dan je normaal zou doen omdat je je lichaam door te sporten in de verbrandingsmodus hebt gezet. Win-Win dus!

Leef Bewust

Het goed beginnen van je dag is ontzettend belangrijk. Je legt daarmee het fundament voor de rest van je dag. We hopen dat je bovenstaande tips goed kunt gebruiken om van elke dag en bijzondere te maken. Bewust zijn is daarbij het toverwoord!

 

Vorige Post Volgende Post

Comments 0
Laat een comment achter.
Je Naam:*
Email Adres:*
Je Bericht: *

Let op: comments moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

* Benodigde Velden