Hey Matcha Mug Cake Recept (Bereiding en Ingrediënten)
Delen
Voor iedereen die een lekker licht en niet al te zoet dessert wil opgelet; de Hey Matcha Thee Mug Cake! Deze slimme en lekkere mug cake is super simpel en snel te bereiden, en is daarmee de ultieme makkelijke en lichte afsluiter van een stevig diner. Het perfecte matcha recept! Of leer eerst de vraag beantwoorden; "wat is matcha?" als je daar eerst aan toe bent.
Dit is misschien wel een van de makkelijkste recepten om klaar te maken, maar is tegelijkertijd erg creatief en verrassend om op te dienen: Een cake in een beker verwacht je niet zo snel! Lekker uitlepelen!
Dit recept is voor 1 kopje Hey Matcha Thee Mug Cake. Ik geef de maten in eetlepels en theelepels aangezien het kleine verhoudingen zijn en er verder geen moeilijke handelingen aan te pas komen. Een kind kan de was doen.
Hey Matcha Thee Mug Cake
Ingrediënten
1 tl. Hey Matcha Thee poeder
4 etl. (30 gram) bloem
1/4 tl. Bakpoeder
1 etl. (10 gram) kristalsuiker
3 etl. (45 ml) magere melk
1/2 etl. Zonnebloem olie
Bereiding
1. Voeg alle ingrediënten in een kom en meng dit door elkaar met een kleine garde tot het beslag helemaal glad is.
2. Doe het beslag in een leuke mok.
3. Doe de mok 1 minuut in de magnetron en laat de cake daarna een paar minuten afkoelen.
4. Viola! De Hey Matcha Thee Mug Cake, geniet ervan!
Optioneel: Je zou eventueel wat chocolade saus over de cake doen, maar dat maakt het wel een stuk machtiger dessert
Tip: Serveer dit groene feest tijdens de kerst voor extra passend effect!
Geniet er van!
Als je leuke ideeën hebt voor een andere lekkere Matcha recept, Laat het ons weten via onze Facebook pagina of met een leuke foto op onze Instagram!