Recepten — Recepten

RSS

Hey Matcha Recept - Hey Matcha Pannenkoeken Met Ahornsiroop en Boter

Dit Matcha recept heeft ons hart weten te veroveren (en ook onze buik!). Een heerlijke combinatie door de umami van onze Hey Matcha met heerlijke ahornsiroop.

Hey Matcha Recept - Matcha Groene Thee Suiker Body Scrub

Hey Matcha Body Scrub

We gaan het voor dit Matcha recept een keer anders doen dan normaal.

Matcha is een fantastische thee. En ook is Matcha voortreffelijk te gebruiken in eindeloos veel keukenrecepten; van cakes tot in afvalshakes en Matcha latté's. Dat wist je misschien al.

Wat je waarschijnlijk nog niet wist, is dat Matcha ook zeer effectief gebruikt wordt in schoonheidsproducten! Matcha doet het bijzonder goed in gezichtscrèmes, lotions en zelfs body scrubs.

Deze zijn allemaal te verkrijgen bij schoonheidszaken in het hogere segment. Maar niet voor elke schoonheidsbehandeling hoef je de hoofdprijs te betalen. In deze blog post gaan we namelijk aan de slag met het maken van een heerlijke Matcha suiker body scrub!

Dit keer anders dan normaal dus, niet een recept om op te eten (maar wel om heerlijk van te genieten!) En als klap op de vuurpijl is het misschien ook nog wel het makkelijkste recept dat we tot nu toe hebben gemaakt. Als je al Matcha in huis hebt kun je hoogstwaarschijnlijk zonder een extra trip naar de supermarkt, gelijk aan de slag en vanavond nog lekker genieten.

Klaar om je huid eens even heerlijk te verwennen en te verzorgen? Laten we beginnen!

 

Matcha Suiker Scrub

Ingrediënten

1 tl. Hey Matcha.

1 1/2 Kopje bruine suiker. (Witte suiker kan ook!)

1 Kopje kokosolie.

 

Bereiding

1. Doe de suiker samen met Hey Matcha is een grote komen en mix de twee goed door elkaar.

2. Voeg hierna langzaam de kokosolie toe terwijl je blijft mixen. Blijf steeds een beetje kokosolie toevoegen totdat je de perfecte scrub consistentie hebt berijkt.

Klaar! Makkelijker en sneller kan bijna niet, toch?

 

Als het goed is heb je met bovenstaande hoeveelheden genoeg scrub gemaakt om jezelf een paar keer volledig te scrubben. Bewaar de mix dus vooral in een pot, zodat je er niet alleen vandaag, maar ook volgende week weer van kunt genieten.

En nu maar eens tijd maken voor die extra lange bad/douche sessie!

 

Matcha Recepten - Hey Matcha Martini

Matcha Martini

Matcha is natuurlijk heerlijk als thee, maar wat het zo een mooi product maakt is dat het ontzettend veelzijdig is. In dit recept blijkt maar weer dat Matcha ons nog steeds verrast wat je er allemaal mee kan.
Ook al is dit een redelijk zware cocktail, met deze Matcha Martini krijg je als nog je voedingstoffen binnen die je van Matcha gewent bent. Want zeg nou eerlijk... Gezond dronken worden, wie wil dat nou niet.

Een van de dingen die Matcha zo bijzonder maakt is zijn veelzijdigheid. Natuurlijk is wegdromen met een kop warme Matcha thee op een rustig momentje een erg goede manier om even tot jezelf te komen en jezelf een extra energie boost te geven. Maar wist je dat je met diezelfde Matcha bijvoorbeeld ook prachtige cocktails kunt maken, om ze de feeststemming een extra boost te geven!

Hieronder vindt je zo'n cocktail: de Matcha Martini!

Hoewel dit een redelijk stevige cocktail is, is de smaak verrassend aangenaam en zorgt de cafeïne in de Matcha er ook nog eens voor dat je die fijne energie boost mee krijgt.

Matcha Martini

Ingrediënten

2 gram Hey Matcha ( 1/2 tl. of 2 bamboeschepjes)

60ml Vodka

15ml Cointreau

15ml Droge Vermouth

IJsblokjes

 

Bereiding

1. Doe de Hey Matcha in shake glas/beker doen

2. Giet de Cointreau erbij en los de matcha er helemaal in op

3. Doe de ijsblokjes erbij

4. Giet de Vodka en de Droge Vermouth over het ijs

5. Roer dit 30 seconden rond

6. Zeef het drankje door een strainer een Martini glass in en garneer met een limoentje

Optioneel: Als je echt "classic Martini" wilt gaan, vervang de Vodka dan door Gin

Tip: Als je het drankje nog iets te zoet vindt, kan je de Cointreau vervangen door 15ml extra Vodka. Dat is het mooie aan de Martini; je kan er duizend-en-één kanten mee op!

Geniet er van!

Als je leuke ideeën hebt voor een andere lekkere Matcha cocktail of een non-alcoholisch Matcha drankje, Laat het ons weten via onze Facebook pagina of schiet een leuk plaatje voor op Instagram!

Hey Matcha Mug Cake Recept

Hey Matcha Thee Mug Cake

Voor iedereen die een lekker licht en niet al te zoet dessert wil opgelet; de Hey Matcha Thee Mug Cake! Deze slimme en lekkere mug cake is super simpel en snel te bereiden, en is daarmee de ultieme makkelijke en lichte afsluiter van een stevig diner. Het perfecte matcha recept!

Dit is misschien wel een van de makkelijkste recepten om klaar te maken, maar is tegelijkertijd erg creatief en verrassend om op te dienen: Een cake in een beker verwacht je niet zo snel! Lekker uitlepelen!

Dit recept is voor 1 kopje Hey Matcha Thee Mug Cake. Ik geef de maten in eetlepels en theelepels aangezien het kleine verhoudingen zijn en er verder geen moeilijke handelingen aan te pas komen. Een kind kan de was doen.

Hey Matcha Thee Mug Cake

Ingrediënten

1 tl. Hey Matcha Thee poeder

4 etl. (30 gram) bloem

1/4 tl. Bakpoeder

1 etl. (10 gram) kristalsuiker

3 etl. (45 ml) magere melk

1/2 etl. Zonnebloem olie

 

Bereiding

1. Voeg alle ingrediënten in een kom en meng dit door elkaar met een kleine garde tot het beslag helemaal glad is.

2. Doe het beslag in een leuke mok.

3. Doe de mok 1 minuut in de magnetron en laat de cake daarna een paar minuten afkoelen.

4. Viola! De Hey Matcha Thee Mug Cake, geniet ervan!

Optioneel: Je zou eventueel wat chocolade saus over de cake doen, maar dat maakt het wel een stuk machtiger dessert

Tip: Serveer dit groene feest tijdens de kerst voor extra passend effect!

Hey Matcha Thee Mug Cake

Geniet er van!

Als je leuke ideeën hebt voor een andere lekkere Matcha recept, Laat het ons weten via onze Facebook pagina of met een leuke foto op onze Instagram!

1, 2 ,3 super muesli met Hey Matcha

1, 2, 3 super muesli met Hey Matcha

Je probeert je ontbijt natuurlijk zo bewust mogelijk samen te stellen.

Met een slim muesli ontbijt ben je vaak al goed op weg. Een kom granola bijvoorbeeld, met magere yoghurt voor de nodige eiwitten en een uitgeperst sapje, is een goede start van je dag.

Met Hey Matcha kun je zo'n ontbijt nog krachtiger maken, zonder dat je er veel aan hoeft te veranderen of moeite hoeft te doen. Wel zo makkelijke in de vroege ochtend. En het smaakt ook nog eens bijzonder (lekker). Super handig matcha recept dus!

Omdat Matcha natuurlijk ook nog eens voor de nodige energie zorgt, zou je die kop koffie, waar je zo afhankelijk van bent, eindelijk een keer kunnen laten staan. Probeer het eens een paar dagen!

 

Matcha Super Muesli

Ingrediënten

2 gram Hey Matcha (1/2 tl. of 2 bamboeschepjes)

125 ml melk

100 gram muesli

 

Bereiding

1. Doe de Hey Matcha in een kom

2. Giet de melk in de kom en roer in de melk tot de Hey Matcha is opgelost

3. Doe de muesli in de kom

Optioneel: Wil je de muesli iets zoeter hebben? Dan raden wij je aan er 1 theelepel ahornsiroop doorheen te doen.

Tip: Je kunt dit recept maken met allerlei verschillende ontbijtgranen, noten en zuivel! Neem vooral wat je zelf het lekkerst vind (of wat je toevallig in de kast hebt staan ;) ) en je hebt binnen een handomdraai met Matcha je ontbijt een heerlijke boost gegeven. Dat is het mooie en makkelijke van dit recept!

Geniet er van!

Hoe ga jij Matcha gebruiken in je ontbijt voor die extra boost morgen ochtend? Laat het ons weten!