Hey Matcha Recept - Hey Matcha Pannenkoeken Met Ahornsiroop en Boter
Delen
Een pannenkoek op zijn tijd is ons als Nederlanders natuurlijk niet vreemd. Deze pannekoeken zijn echter niet zoals we ze in Nederland gewend zijn; dun en groot. Maar heerlijk dik en sappig, op zijn Amerikaans! Want pannenkoeken maken kunnen de Amerikanen wel, en dat geldt zeker voor deze bijzonder lekkere Matcha Pannenkoeken. Dit matcha recept heeft ons hart weten te veroveren (en ook onze buik!). De pannenkoeken in dit recept zijn erg zacht van binnen, met een goede hint umami die perfect samengaat boter en ahornsiroop.
Dit is een lekker ontbijt met de toegevoegde voedingstoffen en heerlijke umami tonen van onze Hey Matcha. Het matcha recept is bedoeld voor 1 persoon. Dat zijn 3 dikke pannenkoeken opgestapeld op 1 bord. Maar je mag ze natuurlijk ook gezellig delen!
Hey Matcha Pannenkoeken Met Maple Syrup En Boter
Ingrediënten
2 1/2 tl. Hey Matcha Thee poeder
1 ei
80 ml melk
25 gram suiker
60 gram bloem
2 etl. Zonnebloem olie
2 tl. Bakpoeder
1/2 etl vanille extract
Snufje zout
Topping
Ahornsiroop
Klontje Boter
Bereiding
1.Voeg alle vloeibare producten samen in een bekken/kom en roer dit goed door met een garde.
2.Eenmaal alles goed door elkaar gemengd; voeg nu alle droge producten toe en roer 7 tot 10 keer met een garde. Het moet nog een beetje klonterig en stevig zijn.
3.Verwarm een grote koekepan en smeer deze goed in met boter of zonnebloem olie.
4.Schep ongeveer 50 á 60 ml beslag op 1 plek en maak het mooi rond.
5.Wacht tot er kleine bubbeltjes ontstaan in het beslag, dan mag je het pannekoekje omdraaien. Bak nog 1 minuut op deze kant.
6.Serveer de pannekoekjes op elkaar gestapeld met boter en ahornsiroop.
7.De belangrijkste stap: Geniet van deze hemelse Amerikaanse Matcha Pannekoekjes!
Optioneel: Om toch nog een beetje Hollands uit de hoek te komen kun je altijd wat poedersuiker toevoegen.
Geniet er van!
Als je leuke ideeën hebt voor een andere lekkere Matcha recept, laat het ons weten via onze Facebook pagina!